Dog Dream Therapy

Feketekömény – több, mint fűszer

Ez az az olaj, amelynek ott a helye minden konyhai polcon, gazdi és kutya egyaránt fogyaszthatja.

Szerintem a feketekömény egy csoda és sokkal több mint egy fűszer.

A feketekömény mag (Nigella sativa) a virágos növények családjába tartozik, és az Indiai-félszigeten, Közel-Keleten és Észak-Afrikában őshonos.

A növény magjai hosszú ideje használatosak az egészségügyben és a konyhában egyaránt.

Egészségügyi szempontból a feketekömény magot hagyományosan az immunrendszer erősítésére, a légzőszervek támogatására, az emésztőrendszer egészségének javítására, valamint a bőr és haj egészségének támogatására fogyasztjuk. A magokat gyógy-készítményekben is felhasználják az érrendszer és az egészséges szív támogatására.

Az állatoknak a feketekömény jótékony hatása a benne lévő aktív összetevőknek köszönhető.

A feketekömény olaj és por használatának általános előnyei közé tartozik a gyulladásos folyamatok csökkentése, az immunrendszer támogatása, az allergiák és az asztma kezelése.

Kutyák számára hasznos a feketekömény, mert erősíti az immunrendszert, enyhíti az allergiás tüneteket, javítja a bőr és szőrzet állapotát. Segítséget nyújt kutyáknál az élősködők (például bolha, kullancs) elleni védekezésben, fertőtlenítő és vírusölő hatású. Hatásos gyulladások, reumatikus panaszok kezelésében. Hozzájárul a bélrendszer normális működésének fenntartásához és megelőzi a bélrendszerben a gombák elszaporodását. Emésztési problémák esetén már évszázadokkal ezelőtt is sikeresen alkalmazták.

Aktív összetevői közé tartozik a timokinon, timohidrokinon, timol, p-Cymene és karvakrol, valamint az antioxidánsok és gyulladáscsökkentő anyagok.

Lótenyésztésben és lovas sportokban is hasznos a feketekömény.

A légzési problémákkal küzdő lovak kezelésében csökkentheti a szabadgyökök káros hatásait, valamint hasznos lehet a lovak bőrének és szőrének egészségének megőrzésében is.

Kisállatok, mint például macskák esetében is használható a feketekömény olaj, javíthatja az emésztést, erősítheti az immunrendszert, és csökkentheti a bőr és a szőr problémákat.

Az állatorvossal való konzultáció ajánlott, bármilyen étrendkiegészítőt adunk az állatainknak, mert az egyes állatok különböző igényekkel rendelkezhetnek, és az egyes étrendkiegészítőknek lehetnek mellékhatásai.

A Dog Dream Therapy Feketekömény magolaj nem tartalmaz szintetikus adalékanyagokat, tartósítószereket, ízfokozókat, színezékeket, csak és kizárólag 100%-ban természetes összetevőket.

Adagolási javaslat:
Kúraszerűen 3 hétig, majd 3 hét szünet
Minden életkorban adható

FONTOS!

Vemhes és májbeteg kutyusoknak használata nem javasolt!

FONTOS FIGYELMEZTETÉS:

Ez a cikk nem helyettesíti az állatorvosi vagy aromaterapeuta szakember tanácsait, kezelését. Kétség vagy szükség esetén mindig ajánlott állatorvoshoz fordulni. Az illóolajok, gyógynövény készítmények nem helyettesíthetik a gyógyszeres kezelést, előzetes állatorvosi vagy aromaterápiás szakember tanács nélkül. Én mint ennek a cikknek az írója, a termékek nem megfelelő használatából adódó egészségügyi probléma miatt vagy az ebben az írásban szereplő információkkal való visszaélésből vagy a visszaélésből eredő következményekért nem vagyok felelősségre vonható. Kezelést csakis szakember végezhet!

error: Content is protected !!