Dog Dream Therapy

Csipkebogyó

A kókuszolaj mellett ez a másik nagy kedvence Barkának. A sportolás mellett neki elengedhetetlen, hisz a munka vagy aktív sportot űző kutyáknak -igénybevételük miatt- sokkal hamarabb ürül a C-vitamin készletük, így számukra fontos ennek pótlása.

Finom és még én is fogyasztom a reggeli smoothie-ban.

Már az ivartalanítás előtt elkezdtük a kúrát, hogy segítsem, támogassam az immunrendszerét és még most is kapja. Általában kókusz- vagy lenmagolajjal készítem el neki.

Miért is jó a csipkebogyó?

A csipkebogyó por természetes C-vitamin forrás kutyák számára.

Fokozza a kollagén, gyógynövények hatását, így fontos kiegészítője lehet egy ízületi- illetve gyógynövénykúrának is.

Természetes multivitamin, mely sokkal jobban hasznosul, mint a mesterségesen előállított szintetikus vitaminok.

A kíméletesen szárított és őrölt csipkebogyó héja magas arányban tartalmaz C-vitamint, melyet a kutyák elő tudnak ugyan állítani, de ezek a C-vitamin raktárak kiürülhetnek. Javasolt betegségek megelőzése, kezelés kiegészítése esetében, műtétek vagy a kutya számára stresszes időszak előtt és után.

A C-vitaminon kívül számos jótékony összetevője is van: A-, B-komplex, E- és K- vitamin. Likopin, pektin, béta-karotin tartalmánál fogva erős antioxidáns, megvédi a sejteket a szabad gyököktől, különösen a vörösvérsejtektől és a mitokondriumtól, támogatva ezzel az immunrendszert.

Luteint tartalmaz, ami a látásra, magnézium tartalma pedig a stresszre, szív- és érrendszeri betegségekre van kedvező hatással. Flavonoid tartalma miatt gyulladáscsökkentőként is hatékony ízületi problémák esetén.

Adagolás: 2-3 g / 5 testtömeg kg-onként, kúraszerűen 4-6 hétig utána ugyanennyi ideig szünetet kell tartani.

error: Content is protected !!